Hem » NOSE WORK Grundkurs kl. 18.00 – FULLTECKNAD

NOSE WORK Grundkurs kl. 18.00 – FULLTECKNAD

Ge dig själv och din hund en rolig hobby – Lär er Nose Work!

Markering_Zack

Zack markerar doftkällan vid inomhussök.

Nose Work är sporten som alla hundar kan delta i. Alla hundar har ju ett fantastiskt luktsinne – nu ska vi bara få hunden till att leta upp och markera för oss var den eftersökta doftkällan finns. Nose Work ger hunden stimulans och aktivering, miljöträning och utlopp för sina naturliga drifter och det ger hundägaren en rolig träningsstund och den underbara känslan av att komma hem med en trött hund som har fått jobba. Detta är en utmärkt aktiveringsform både inne och ute, för hundar i alla åldrar och av alla raser (eller blandraser).

På denna kurs lär vi ut grunderna för behållarsök och inomhussök. Vi introducerar eukalyptusdoft (1 doft av 3 som används i nose work) samt ger en första introduktion i utomhussök och fordonssök.

Fem träffar:
Torsdag 5/11 kl. 18.00 – 19.30
Torsdag 12/11 kl. 18.00 – 19.30
Torsdag 19/11 kl. 18.00 – 19.30
Torsdag 26/11 kl. 18.00 – 19.30
Torsdag 3/12 kl. 18.00 – 19.30

OBS – begränsat antal deltagare pga corona: Min 3, max 4 ekipage och  INGA MEDFÖLJANDE familjemedlemmar. Då vi kommer att vara både inne och ute bör du inte tillhöra riskgrupp och du stannar naturligtvis hemma om du har symptom.
Då nästa kurs börjar kl. 19.30 och ni “möts i dörren” så är det viktigt att ni håller avstånd och visar hänsyn till varandra.

1500 kr för medlemmar i WBK, 1700 kr för medlem i annan lokalklubb. Priset avser ett ekipage  (en hund och en människa). Medlemskap i SBK krävs. Eukalyptushydrolat och visst träningsmaterial ingår i kursavgiften.

Instruktör: Annika Hamilton, Nose work-instruktör och avtalsinstruktör på klubben

Endast anmälan till reservplats är möjligt. Skicka mail till utbildning(at)waxholmsbk.se