Hem » NR 8. KLICK OCH TRICK Fullbokad

NR 8. KLICK OCH TRICK Fullbokad

Till nytta och nöje för hund och ägare!

Klickerträning – eller shaping – handlar om att forma fram beteenden som vi uppskattar. Det är samma principer som djurtränarna på delfinariet använder sig av när de får delfiner att hoppa och snurra i luften och de visslar i sin pipa och delfinen simmar in och hämtar sin fisk. Klickern är ett verktyg, precis som visselpipan, som berättar för hunden att detta beteende belönas med en godbit. Detta är en lustfylld träningsmetod som de flesta hundar och ägare uppskattar.

I den här kursen kommer vi att gå igenom principerna för klickerträning och vi lär oss hantera klickern för att effektivt kunna träna våra hundar. Du lär dig dessutom att ”läsa” din hund och att bli en bättre kommunikatör, vilket underlättar hela livet tillsammans. Om du vill lära in cirkuskonster, lydnadsmoment eller att utföra ”hushållsnära tjänster” (som att hämta dina tofflor och fjärrkontrollen till tv:n) spelar ingen roll alls. Metodiken är densamma och du väljer själv vad du vill träna med din hund.

Inga förkunskaper krävs, men du behöver ha med dig massor av gott godis som din hund tycker om och ta gärna med hundens favoritleksak också.

Fem träffar, med start tisdag den 12/12 och därefter onsdagar 20/12, 10/1, 17/1 och 24/1 kl. 18.30 – 20.00

Pris: 1200 kr/ekipage, medlemskap i WBK krävs.

Max 5 deltagare med hund, inga medföljande (utom för barn under 12 år då det krävs en vårdnadshavare närvarande). 

Instruktör: Ida Ihr
Endast anmälan till resrvplats utbildning@waxholmsbk.se