Hem » NOSE WORK GRUNDKURS

NOSE WORK GRUNDKURS

Ge dig själv och din hund en rolig hobby – Lär er Nose Work!

Markering_Zack

Zack markerar doftkällan vid inomhussök.

Nose Work är sporten som alla hundar kan delta i. Alla hundar har ju ett fantastiskt luktsinne – nu ska vi bara få hunden till att leta upp och markera för oss var den eftersökta doftkällan finns. Nose Work ger hunden stimulans och aktivering, miljöträning och utlopp för sina naturliga drifter och det ger hundägaren en rolig träningsstund och den underbara känslan av att komma hem med en trött hund som har fått jobba. Detta är en utmärkt aktiveringsform både inne och ute, för hundar i alla åldrar och av alla raser (eller blandraser).

På denna kurs lär vi ut grunderna för behållarsök och inomhussök. Vi introducerar eukalyptusdoft (1 doft av 3 som används i nose work) samt ger en första introduktion i utomhussök och fordonssök.

Fyra träffar:
Onsdag 9 maj kl. 19.00 – 21.00
onsdag 16/5 kl. 19.00- 21.00
onsdag 23 maj kl. 19.00 – 21.00
Lördagen den 2 juni 10.00 – 14.00

Min 4, max 6 ekipage

1500 kr för medlemmar i WBK, 1700 kr för medlem i annan lokalklubb. Priset avser ett ekipage  (en hund och en människa). Ev medföljande familjemedlem betalar halv kursavgift + familjemedlemskap). Medlemskap i SBK krävs.

Instruktör: Åsa Klint, Nose work-instruktör och avtalsinstruktör på klubben

Nose Work grundkurs

4 träffar
    som kursdeltagare hos WBK och hos Studiefrämjandet.