Hem » KLICK OCH TRICK

KLICK OCH TRICK

Till nytta och nöje för hund och ägare & den perfekta inomhusträningen under en mörk och kall vinter…

Klickerträning – eller shaping – handlar om att forma fram beteenden som vi uppskattar. Det är samma principer som djurtränarna på delfinariet använder sig av när de får delfiner att hoppa och snurra i luften och de visslar i sin pipa och delfinen simmar in och hämtar sin fisk. Klickern är ett verktyg, precis som visselpipan, som berättar för hunden att detta beteende belönas med en godbit. Detta är en lustfylld träningsmetod som de flesta hundar och ägare uppskattar.

I den här kursen kommer vi att gå igenom principerna för klickerträning och vi lär oss hantera klickern för att effektivt kunna träna våra hundar. Du lär dig dessutom att “läsa” din hund och att bli en bättre kommunikatör, vilket underlättar hela livet tillsammans. Om du vill lära in cirkuskonster, lydnadsmoment eller att utföra “hushållsnära tjänster” (som att hämta dina tofflor och fjärrkontrollen till tv:n) spelar ingen roll alls. Metodiken är densamma och du väljer själv vad du vill träna med din hund.

Inga förkunskaper krävs, men du behöver ha med dig massor av gott godis som din hund tycker om och ta gärna med hundens favoritleksak också.

Fem träffar, med start den 31/1 och därefter 7/2, 14/2, 21/2 och 28/2 kl. 18.30 – 20.00

Pris: 1100 kr/ekipage, medlemskap i WBK krävs.

Minst 4 – Max 6 deltagare med hund. Ev. medföljande familjemedlem (utan hund) betalar halv kursavgift /person.

Instruktör: Ida Ihr

Ett exempel på ett trix att träna in: hoppa över mattes arm.

Klickerkurs

En positiv träningsmetod med klickern som verktyg för att belöna fram önskvärda beteenden hos hunden.