Hem » RALLYLYDNADSGRUPPEN

RALLYLYDNADSGRUPPEN

Gruppen är under ombildande och förhoppningsvis kommer vi att få fart på Rallyn i klubben under året 2017.Xaya_Rally
Rallylydnad är en ny hundsport som växer så det knakar.
Man behöver inte alls tävla för att hålla på med Rallylydnad. Utan det funkar alldeles utmärkt att träna Rally till ”husbehov”, och det bästa av allt man kan träna det överallt- inne i köket, i skogen, på koppelpromenaden, på klubben, ensam med sin hund eller tillsammans med klubbkompisarna. Inte heller spelar det någon roll om du är gammal eller ung, vad din hund är för ras eller blandras har ingen betydelse.
Men om du tänker tävla så ska din hund vara 10 månader för att få starta i Rallylydnad.

Rallylydnad
Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort, utan att hunden ‘kör’ en bana enligt ‘kartläsarens’ (förarens) anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3-5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras. Alla hundar och raser kan träna! Rallylydnad fungerar bra såväl för riktigt stora hundar som för riktigt små. Även äldre hundar passar att tränas, många hundar som är ‘pensionerade’ i andra grenar övergår till rallylydnad då de kommit upp i åren.

Rallylydnad är ett roligt sätt att träna på för både oss och hundarna vilket ger oss en bättre relation och samarbetet förbättras!

bild22Är du intresserad av att hänga med och träna?

Hör av dig till någon av oss i gruppen:

Madeleine Ygberg: madkli1(at)hotmail.com

Rosie Dahle: rosiedahle(at)Telia.com