Hem » DISTRIKTSINFORMATION

DISTRIKTSINFORMATION

Waxholms Brukshundklubb tillhör SBK Stockholmsdistriktet tillsammans med 12 andra klubbar.

Distriktet har en samordnande funktion och vi försöker alltid vara representerade vid distriktets möten.

Protokoll från dessa möten hittar du på distriktets hemsida

Vid distriktets höstmöte den 15 november 2017 var Annika Hamilton närvarande som representant för WBK.

Innan mötet började informerades om NOS och spaningspatrullen – ett projekt som polisen, SKK och Solna-Sundbyberg Brukshundklubb startat under våren 17. Detta expanderar nu till Järfälla också där brottsligheten ökat rejält under året.
Verksamheten handlar om grannsamverkan mellan hundägare som ju alltid är ute och rör på sig. Hundägarna träffas och lär känna varandra och de gör gemensam sak och går på platser där det behövs; parkeringsplatser, båtklubbar, radhusområdets skogsplätt osv. utifrån strategisk planering och de kommunicerar med varandra och tipsar polisen när de ser att hunden reagerar på nå´t konstigt, eller när de själva blir misstänksamma. De ska dock aldrig ingripa, men det har en avskräckande effekt bara i att de är ute och rör sig i omgivningen.

Vid höstmötet diskuterades också lokalklubbarnas deltagande i SBKs kongress 2018.  Efter detta har distriktet fattat beslut om att betala deltagandet för en person per klubb med 3050 kr. Distrikts information WBKs ordförande är anmäld som deltagare vid kongressen.